trešdiena, marts 26, 2014

Torte "Putna piens"




Šī recepte nāk no grāmatas "Выпечка по ГОСТу. Вкус нашего детства!"



Biskvīts:
100g sviesta
100g cukura
2 olas
140g miltu
vaniļas ekstrakts

Suflē:
2 olu baltumi (60g)
460g cukura
1\2t.k. citronskābes
4g (2t.k. bez kaudzes) agara
200g sviesta
100g iebiezinātā piena
vanilīns vai vaniļas ekstrakts

Glazūra:
75g šokolādes
50g sviesta
 
Forma aptuveni 25cm diametrā.
Vaniļas ekstraktu var aizvietot ar vaniļas cukuru

Biskvītam sajauc sviestu ar cukuru, olām, vaniļas ekstraktu, kad cukurs izkusis, pievieno miltus.
No šīs mīklas jāizcep 2 plāni biskvīti. Uz cepampapīra (vai formā ar ieklātu cepampapīru) izlīdzina mīklu, lai veidojas 2 aplis un cep 10min 230°C. Ja izceptie biskvīti ir lielāki kā forma, ko lietosiet, uzreiz tos apgriežat. Atdzesējiet, nenoņemot no papīra.
Agaru iemērciet 140ml ūdens uz vairākām stundām.
Sviestam un iebiezinātajam pienam jābūt istabas temperatūrā. Sajauciet tos, lai veidojas krēms, pievienojiet vaniļas ekstraktu un nolieciet malā (ne ledusskapī).
Ūdeni ar agaru uz nelielas uguns uzvāriet, visu laiku maisot ar silikona lāpstiņu, lai tas nepiedeg. Kad šķidrums sāk vārīties, vāriet vēl minūti. Ieberiet cukuru.
Vāriet uz vidējas uguns un nemitīgi maisot uzvāriet. Tiklīdz sīrupa apjoms pieaug un parādās baltas putas, noņemiet no uguns.
Pārbaudiet sīrupu, ja pieliekat tam klāt karoti un atraujat, tai seko sīrupa "diedziņš", kas norāda, ka sīrups ir gatavs. (Ja jums ir cukura termometrs, tad vāriet sīrupu līdz 110°C).
Atdzesējiet sīrupu līdz 80°C. Tikmēr uzputojiet atdzesētus olu baltumus līdz parādās noturīgs zīmējums. Ieberiet citronskābi un vēlreiz uzkuliet.
Nepārtraucot kult, baltumos lēnā strūklā lejiet sīrupu, masa stipri pieaugs apjomos. Kuliet līdz iegūstat blīvu konsistenci.
Iejauciet baltumos sviesta un iebiezinātā piena krēmu.
Formā ieklājiet biskvītu, tad lejiet pusi no suflē masas, uzlieciet otru biskvītu un otru pusi suflē.
Ļaujiet sarecēt ledusskapī 3-4 stundas.
Šokolādi izkausē kopā ar sviestu un ar glazūru pārlej torti, ļauj šokolādei sacietēt.
Ar naža palīdzību izņemiet torti no formas. Gatavs!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru