pirmdiena, februāris 10, 2014

Vaniļas biskvīta kūka ar riektiem un karameli


Šis bija tāds kā eksperiments, bet izdevās neslikti...

Mīklai:
  • 125g sviesta (mīksta)
  • 2 tējk. vaniļas esences
  • 150g cukura (var likt mazliet mazāk, jo virsa ir salda!)
  • 2 olas
  • 150g miltu
  • 1.5 tējk. cepampulvera
  • 1 ēd.k. kukurūzas cietes (var arī bez)
  • 60ml piena
Virsai:
  • apmēram 3 saujas riekstu (lazdu, valriekstu, mandeles utt.)
  • ap 300ml iebiezinātā piena (var arī aizstāt ar saldo krējumu (vai pat pienu), kas sajaukts ar cukuru)
  1. Mīklas sastāvdaļas saber/salej bļodā un ar putotāj maisa, sākumā uz zemāka ātruma, tad augstāka, līdz izveidojas viendabīga mīkla.
  2. Cepešpannā (man bija 24x24cm) ieklāj cepamo papīru un lej iekšā mīklu.
  3. Liek cepeškrāsnī 180°C uz 15 minūtēm.
  4. Pēc 15 minūtēm izņem un uzber virsū sakapātus riekstus un pārlej ar iebiezināto pienu.
  5. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl 20-25 minūtes. Ja virsa nekaramelizējas, tad pēdējā minūtē var ieslēgt konvekciju no augšas vai vienkārši vēl kādu brīdi pacept.
  6. Gatavo kūku atdzesē, sagriež gabaliņos un bauda.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru