piektdiena, septembris 06, 2013

Vaniļas-citronu tējaskūkas

Kūciņām (6 gab.):
1 gl (125 g) miltu
1 tk cepampulvera
1/4 tk sāls
1/4 gl (60 g) sviesta, istabas temperatūrā
1/2 gl (125g) cukura
1 ola
1/2 tk vaniļas ekstrakta
1/3 gl (80 ml) skābā krējuma

Rotājumam:
200 ml saldā krējuma
4 ēd.k. citronu kurda (lemon curd) (recepte šeit)

1. Cepeškrāsni uzsilda līdz 180°C.
2. Nelielā bļodā sajauc miltus, cepampulveri un sāli.
3. Vidējā bļodā saputo spiestu kopā ar cukuru, tad pievieno vaniļas ekstraktu un olu. Nākamo ber pusi no miltu maisījuma, atkal kārtīgi izmaisa, pievieno pusi no krējuma daudzuma, tad atkal pamīšus liek klāt miltus un krējumu. Visu kārtīgi samaisa.
4. Mafinu formiņas liek speciālā pannā un pilda ar mīklu.
5. Cep 20-25 minūtes.
6. Gatavās kūciņas atdzesē.
7. Rotāšanai taisa krēmu no putukrējuma un citronu kurda. Saputo saldo krējumu un sajauc to kopā ar citronu kurdu. Ar šo krēmu rotā kūciņas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru