ceturtdiena, septembris 12, 2013

Rauga pankūkas ar āboliem

Nepieciešams:
300 g miltu
1 glāze piena
šķipsniņa sāls
2 ēd.k. cukura
2 ola s
20 g svaiga rauga (var aizvietot sauso)
2-3 āboli (nomizoti un sarīvēti vai sagriezti gabaliņos)

1. Pienu nedaudz uzsilda, liek klāt sāli, cukuru, raugu. Kad raugs iedarbināts, jauc klāt olas un miltus. Mīkla sanāk pabieza, liek to siltā vietā uzrūgt.
2. Kad mīkla uzrūgusi, tai piejauc ābolus un uz nelielas uguns sakarsētā eļļā cep nelielas, biezas pankūkas.
3. Ēdot var pārliet ar medu, iebiezināto pienu vai sīrupu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru