svētdiena, septembris 15, 2013

Olu baltumu krēms ar āboliem

Šis krēms sanāk līdzīgs svaigam zefīram, to var ēst kā saldo, var pildīt groziņos...
Tuvplānā var saredzēt smalkus ābola gabaliņus un tāpat viņus var sajust ēdot... patiks zefīra krēmu cienītājiem, kā man :)

Nepieciešams:
4 olu baltumi
1 glāze cukura
300 g ābolu

Pagatavošana:
1. Ābolus sagriež uz pusēm vai 4 daļās, izņem serdes un kārto uz ar cepampapīru pārklātas pannas. Liek cepeškrāsnī izcepties. Pēc cepšanas noņem mizu un ābolus izberž caur smalku sietiņu.
2. Saputo olu baltumus stingrās putās.
3. Katliņā ieliek 300 g ābolu biezeņa un 1 gl cukura, visu vāra uz nelielas uguns 3-5 minūtes.
4. Nepārstājot putot, olu baltumos lej karstu ābolu biezeni ar cukuru un visu kārtīgi saputo.
5. Krēmu vēlams lietot vēl siltu, taču man krēms neapkalta arī pēc atdzišanas, tas ir atkarīgs no tā kā ir novārīts ābolu biezenis ar cukuru.

Es šo krēmu izmantoju, lai dekorētu ābolu tējas kūciņas un kopā garšo lieliski!



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru