sestdiena, septembris 14, 2013

Ābolu tējas kūciņas / Apple cupcakes

Šoreiz no dārza atnestie āboli tapa par ābolu tējas kūciņām... (iedomājos, ka noteikti kādreiz vajadzētu apspriest atšķirību starp tējas kūciņām un mafiniem, bet par to citreiz...)

Nepieciešams:
100 g sviesta
125 g cukura
1 t.k. mandeļu esences (nav obligāti)
2 olas
100 g miltu
100 g maltu mandeļu jeb mandeļu miltu
1 ēd.k. kukurūzas cietes
1 t.k. cepampulvera
1/4 t.k. dzeramās sodas
šķipsna sāls
80 ml piena
2 lieli āboli

Pagatavošana:
1. Krāsni uzkarsē līdz 180°C.
2. Sviestu saputo ar cukuru un mandeļu ekstraktu, tad pa vienai pievieno olas.
3. Otrā bļodā sajauc kopā miltus, mandeles, kukurūzas cieti, cepampulveri, sodu un sāli.
4. Olu-sviesta maisījumā pa daļām, pamīšus pievieno  miltu maisījumu un pienu.
5. Ābolu nomizo, izgriež serdi un sagriež nelielos gabaliņos. Sagrieztos ābolus iecilā mīklā.
6. Mīklu pilda ar kūciņu formiņām izklātā pannā un cep 30 minūtes.

Kūkas sanāk ļoti pufīgas un pašas kūst mutē!

3 komentāri:

  1. Vai, piemēram, kāda ir starpība Mafins - Kēkss

    AtbildētDzēst
  2. Nesen vienā žurnālā bija raksts par Cupcake atšķirībām no mafiniem un kēksiņiem. :)

    AtbildētDzēst