otrdiena, septembris 10, 2013

Ābolu maffini ar drumstalām



Lai pagatavotu 12 standarta izmēra mafinus, nepieciešams:
2 gl miltu
3 tk cepampulvera
1 tk sāls
1 tk malta kanēļa
1/2 gl brūnā cukura
1 liels ābols, nomizots un sagriezts nelielos gabaliņos
1/2 gl gaišo rozīņu
2 olas
1 gl ābolu sulas
60 g izkausēta sviesta
Drumstalām:
1/4 gl miltu
2 ēd.k. sviesta
1 ēd.k. brūnā cukura

1. Krāsni uzsilda līdz 200°C.
2. Lielā bļodā sajauc miltus, cepampulveri, sāli, kanēli, cukuru, rozīnes un ābolus. Centrā izveido iedobi.
3. Otra bļodā saputo kopā sviestu, olas un ābolu sulu.
4. Šķidrumu ielej miltu maisījumā un iemaisa mīklu.
5. Sagatavo mafinu pannu, ieklāj papīrīšus, pilda ar mīklu, aizpildot 2/3 no papīrīša tilpuma.
6. Pagatavo drumstalas - sakapā sviestu ar cukuru un miltiem.
7. Uzber drumstalas uz mīklas kārtas.
8. Cep mafinus 15-20 min, pārbaudot gatavību ar koka irbulīti.

P.S. Šajā receptē vēlams izmantot tādus ābolus, kas cepšanas laikā neizšķīst!

1 komentārs:

  1. Mmmm,šādiem mafiniem kārdinājums vienmēr ir noēst drumstalas pirmās...

    AtbildētDzēst