trešdiena, septembris 11, 2013

Ābolkūka ar kanēli

Šīs receptes ideja noskatīta grāmatā "Kūkas", bet mazliet šo to pamainīju...

Nepieciešams:
150 g miltu
1tējk. cepampīlvera
1 tējk. kanēļa
60 g mīksta sviesta
100 g cukura
1 tējk. vaniļas esences
1 liela ola
90 ml piena
2 nomizoti un šķēlītēs sagriezti āboli
Pārliešanai:
3 ēd.k. saldā krējuma
1 tējk. kanēļa
1 ēd.k. cukura

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C. Ietauko un ieklāj ar cepampapīru 20cm diametra pannu.
2. Miltus samaisa ar cepampulveri un kanēli.
3. Sviestu saputo ar cuikuru un vaniļas esenci, iemaisa olu. Pamīšus pievieno miltus un pienu.
4. Mīklu pilda veidnē un virsū izkārto ābolu šķēlītes.
5. Sajauc saldo krējumu, cukuru un kanēli un pārlej šo maisījumu pāri āboliem.
6. Cep 35-40 minūtes.

Vislabāk šo kūku pasniegt siltu un kopā ar vaniļas saldējumu!

2 komentāri:

  1. Mums nupat sākās ābolu laiks šeit karolīnās. Pielasam pilnu mašīnu ābeļdārzā, un tad es nedēļām vāru biezeni un ievārījumu, un protams ēdam ābolus kā nu tikai. Vakardienas mafinus un šo skaisto kūku būs jāpieliek sarakstam!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Mums arī pilns dārzs ar āboliem, tādēļ izlēmu apkopot idejas ko ar tiem pasākt, bez sulu un ievārījumu vārīšanas :)

      Dzēst