trešdiena, augusts 14, 2013

Tomātu krēmzupa

Tomātu sezonā jāmeklē ēdieni, kur tos tomātus izlietot, jo mums viņu ir ļooooti daudz :) Tad nu top tomātu zupiņa...

Nepieciešams
  • 3-4 burkāni
  • 1 sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 neliels kabacis
  • 1-1.5 kg tomātu
  • kārtīga bunte garšaugu - baziliks, pētersīļi, citronbaziliks
  • 0.5l buljona (der arī karstā ūdenī izšķīdināti 2 buljona kubiņi )
  • sāls
  • pipari
  • etiķis
  • olīveļļa
Pagatavošana

Sakapā sīpolu un ķiplokus, burkānu un kabaci sarīvē. Pannā uzsilda olīveļļu, liek apcepties sīpolus, ķiplokus, tad pievieno burkānus, tad kabaci. Kad viss apcepts liek katliņā un uzlej buljonu.

Tomātus nomizo (pavāra verdošā ūdenī kādu minūti un noņem mizu), liek tos blenderī kopā ar garšaugiem un sablenderē (lai nav jākapā zaļumi :)). Gatavo tomātu masu lej katlā un kādu brīdi pavāra. Tad ar rokas blenderi pārvērš visu katliņa saturu krēmzupā. Tagad noņemam katliņu no uguns, jo vāroties krēmzupa sāk "spļaudīties"!

Pēc garšas pievieno sāli, piparus, etiķi, ja ir vēlme var piebērt arī garšvielas, piemēram, vidusjūras garšvielas.

Zupa ļoti labi garšo kopā ar grauzdētu maizi un var pievienot arī krējumu!

5 komentāri:

  1. Paldies par ieteikumu! Mums arī daudz tomātu, un šogad tieši laukā gatavojas ļoti labi.
    Mēs izmēģinājām gaspačo, bet šāda siltā zupa droši vien ietu labāk pie dūšas.

    AtbildētDzēst
  2. Man pat liekas, ka varbūt vajag pamēģiināt, lai gan neesmu krēmzupu cienītāja! Citādāk - katru dienu tomātu-gurķu salāti. :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Var pirmajā reizē visus daudzumus nomazināt tā, lai sanāk viena porcija pagaršošanai :)

      Dzēst
    2. Uz cik porcijām šitasi sanāk? divām?

      Dzēst
    3. Ar šiem daudzumiem sanāk pilns 3L katliņš!

      Dzēst