trešdiena, augusts 28, 2013

Eklēri ar iebiezināto pienu un putukrējumu

Izrādās, ka pagatavot eklērus mājas apstākļos nemaz nav sarežģīti... nedaudz pacietības un gatavs! :)


Mīklai:
1 gl ūdens
1 ēd.k. cukurs
šķipsniņa sāls
100gr sviests
1gl milti
3-4 olas

Pildījumam:
Vārīts iebiezinātais piens
300-350ml saldais krējums
1-2 ēd.k. cukura
1 t.k. vaniļas cukura

  1. Katliņā uzvāra ūdeni ar sviestu, cukuru un sāli. Kad ūdens uzvārījies, klāt pievieno miltus un kārtīgi izmaisa. Sanāk mīklas pika, kas pati nāk nost no katliņa malām.
  2. Mīklu pārliek traukā un mazliet atdzesē. Kad mīkla atdzisusi, pa vienai iekuļ olas. Olu daudzums atkarīgs no olu lieluma, jāskatās, lai mīkla sanāk vijīga. Ja olas ir vidēja izmēra, tad parasti aiziet 4 olas, bet lietojot lielas olas, var pietikt arī ar 3.
  3. Mīklu liek konditorejas maisiņā ar uzgali un izspiež eklērus uz pannas, kas pārklāta ar cepamo papīru.
  4. Cep 220°C aptuveni 25-30 minūtes, kamēr eklēri ir sapūtušies un kļuvuši zeltaini brūni. Cepšanas laikā nedrīkst vērt vaļā cepeškrāsni!
  5. Gatavos eklērus noņem no pannas un atdzesē.
  6. Saldo krējumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru.
  7. Eklēram nogriež "vāciņu" un apakšā iesmērē vārīto iebiezināto pienu. Ar konditorejas maisiņa palīdzību iespiež putukrējumu un aiztaisa "vāciņu".
  8. Gatavs! Ja ir vēlme, var izrotāt "vāciņu" ar glazūru!
* Eklērus var likt uz pannas arī ar karotes palīdzību.
* Pildījumam var izmantot arī citus krēmus.
* Gatavojot eklēru mīklu bez cukura, to var pildīt arī ar sāļu pildījumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru