ceturtdiena, februāris 14, 2013

Virtuļi (doughnut, donut)



Šoreiz virtulis (doughnut, donut) no bezrauga mīklas.

Mīklai:
1/2 glāzes skābā krējuma
1/2 glāzes piena
1 glāze cukura
3 olas
1 ēd.k. vaniļas ekstrakta (var aizstāt ar vaniļas cukuru)
4 glāzes miltu
2 tēj.k. cepamā pulvera
1/2 tēj.k. sodas
1/4 tēj.k. sāls

Eļļa cepšanai

Glazūrai:
Pūdercukurs
Vaniļas ekstrakts vai cukurs
Karsts ūdens

Rotāšanai (pēc izvēles):
Cukurs sajaukts ar kanēli
Cukura rotājumi
Kokosriekstu skaidiņas utt.

Olas sakuļ ar cukuru, tad pievieno vaniļu, krējumu un pienu. Ber klāt miltus, kuriem piejaukts cepamais pulveris, soda un sāls. Mīklu izmīca un liek ledusskapī uz dažām stundām atdzesēties.
Izrullē apmēram 1cm biezu kārtu, izspiež virtuļus un cep eļļā.

Sagatavo glazūru. Pūdercukuram pievieno vaniļu un uzlej karstu ūdeni. Glazūras konsistencei jābūt pabiezai, lai netek nost no virtuļa. Iemērcam virtuli glazūrā, tad rotājumos (ja ir vēlēšanās), es izmantoju cukuru sajauktu ar kanēli.

Ļauj glazūrai sacietēt, uzvāra tēju un bauda! :)

2 komentāri:

  1. Būs jāpamēģina, jau sen prtoju kā viņus var pagatavot mājās :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Šis ir bezrauga variants, drīzumā ielikšu arī no rauga mīklas! :)

      Dzēst