pirmdiena, maijs 07, 2012

Garneļu un majonēzes-sojas mērces salāti

Pavasarī rodas vēlme pēc salātiem ar zaļumiem, nevis rasola, tad nu viens no variantiem varētu būt šāds...

Nepieciešams:
Salātu lapas (kādi nu kuram garšo vai dārziņā ienākušies, var izmantot arī gatavos veikalā esošos salātlapu mikšļus)
Burkāns
Gurķis
Garneles (es izmantoju attīrītas un novārītas saldētās garneles, tās iepriekš atlaidināju)
Rieksti (mazliet apcepti, valrieksti vai mandeļu plēksnītes)
Majonēze
Sojas mērce (gaišā)

Pagatavošana:
Uz šķīvja kaudzītē izkārto salātlapas, uzber strēmelēs sarīvētu/sagrieztu gurķi (apmēram sauju), tad strēmelēs sarīvētu/sagrieztu burkānu (mazliet mazāk kā gurķi).
Pagatavo mērci: sajauc apmēram 4-5 ēd.k. majonēzes ar 1 ēd.k. gaišās sojas mērci (daudzumus var variēt pēc garšas).
Mērci lej salātu "kalna" virspusē un uzber garneles.
Virsū uzber riekstus.

Salātiņi gatavi!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru