pirmdiena, aprīlis 11, 2011

Vafeles/Waffles

Kādu laiku atpakaļ atlaižu laikā nevarēju paiet garām vafeļu pannai, kas maksāja nu ļooooti lēti... :)

Pārnesot mājās protams, ka ķēros klāt vafeļu cepšanai... neatceros kādu recepti es izmantoju, bet diez ko labas nesanāca, mīkstas un garšas ziņā arī nekas īpašs, tā nu panna tika nolikta plauktā....
Bet vienu dienu sēžot virtuvē ieraudzīju uz kukurūras cietes paciņas vafeļu recepti un tik ļoti sakārojās, ka uzmeklēju pannu un nolēmu izmēģināt... un pareizi darīju, jo vafeles sanāca aromātiskas un kraušķīgas... ļoti līdzīgas tām, ko cepa vecajās vafeļu pannās, tikai biezākas un citādā formā :)
Tad nu dalos ar receptīti:
  • 125gr kukurūzas cietes
  • 250gr sviesta
  • 100gr cukura
  • 1 tk vaniļas cukura
  • 4 olas
  • 125gr miltu
  • 6gr cepampulvera
  • 250ml krējums

Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru, vaniļas cukuru un olām, tad pievieno kopā sajauktus miltus, kukurūzas cieti un cepampulveri, beigās pievieno krējumu. Visu kārtīgi sajauc un cep vafeles (mīklu lej pannas vidū, nevis katrā sirsniņā).

Pasniegt var ar pūdercukuru, bet var, kā manā gadījumā, ar kādu krēmu. Man bija sajaukts kopā putukrējums ar mascarpone sieru.