pirmdiena, marts 21, 2011

Torte pavasara dienai/ Spring time cake

Man jau šķiet, ka pavasaris ir klāt, tad nu arī kūkas sāk pamazām ziedēt! :)
Klasiskā biskvīta torte ar vārīto kremu un ķiršu ievārījumu, rotājumā nedaudz šokolādes un cukura mastikas ziedi...

svētdiena, marts 20, 2011

Ar bērnības garšu... :)

Šodien uznāca nostaļģija pēc bērnības laikiem, kad ļoti bieži pie vecmāmiņas cepu gardumus "Vāverītes un sēnītes"...
Uzmeklēju pagrabā speciālo čuguna pannu, uzjaucu mīklu, piecepu pilnu bļodu un izbaudīju bērnības garšu! :)

Cepu pēc šādas receptes:
4 olas
200gr sviesta
1 gl cukura
1gl kefīra
1/2 tk soda (kas dzēsta ar etiķi)
2,5-3 gl miltu

Visu sajauc kopā, uzsilda pannu un cepj!

Jāpiezīmē, ka pannai noteikti jābūt uzkarsētai un sākumā ieeļļotai, lai nerauj klāt.
Lai ielietu mīklu pannā, ar karoti gāja ne visai ērti, taču atradu risinājumu, mīklu ielēju vienreizējā kondetorijas tūtā un tad pildīšana gāja ļoti labi :)

trešdiena, marts 16, 2011

Mana pirmā laimētā blogdāvana :)

Vakar saņēmu skaistu kastīti....

...tā bija manis laimētā dāvana, ko sava bloga divu gadu jubilejā  izlozēja Kristīne :)

Man par pārsteigumu, kastītē bija ne tikai cimdiņi, kurus izlozēja Kristīne, bet arī izšūšanas komplektiņš, tā kā man bija dubultprieks! :)
Paldies, Kristīne, par jauko izlozi! :)

Balviņa/Award

Paldies Kristīnei no Kikii hobiji, par piešķirto ceļojošo balviņu! :)


Tā kā ļoti grūti izvēlēties tieši 5 blogus, tad nu šoreiz balviņu tālāk nodošu tiem blogiem, kuru raksti mani uzrunā visvairāk un kuru rakstus vienmēr izlasu :) 
Ikdienā protams lasu arī daudzus citus blogus, kuri ir ne mazāk interesanti!


Balviņu saņem sekojoši blogi:




Noteikumi:
  • Saņemot balviņu - pateikties par to!
  • Savā blogā ielikt saiti uz blogu, no kura saņēmāt balviņu.
  • Savā blogā ielikt balvu!
  • Izvēlēties piecus rokdarbu blogus, kuriem tālāk nodosiet šo balvu.
  • Pievienot saites uz šiem blogiem.
  • Izvēlētajiem pieciem balvas ieguvējiem ar komentāriem nodot ziņu par balvas piešķiršanu.  

otrdiena, marts 15, 2011

Universāls ietinamais papīrs/Universal wrapping paper


Lasot Party Accesories blogu ieraudzīju ļoti interesantu ideju ietinamajam papīram, kas derētu visiem dzīves gadījumiem :) Vienkārši iekrāso vajadzīgo :)
Idejas autors ir FABIO MILITO, tad nu es izveidoju līdzīgu krustvārdu mīklu gan latviešu, gan angļu valodā, uz A3 formāta lapām, lai iesaiņotu kaut ko nelielu :) Manā variantā ir jau iestrādāti konkrēti teksti, bet tos varat veidot paši atbilstoši katram dzīves gadījumam :)
Lai lejuplādētu, spied šeit:


pirmdiena, marts 14, 2011

Lacītis/Bib

Pēc bijušās Diždanča dejotājas Gitas lūguma pagatavoju lacīti dāvanai... Gita lūdza, lai ir teksts vienalga kādā izpildījumā... nolēmu izšūt, jo tas lacītim šķita piemērotāks kā aplikācija, un izšuvu arī nelielu sirsniņu rūtiņu audumam pieskaņotā rakstā :)

Tā kā vēlējos padarboties, tad nu visu šuvu no A līdz Z pati... šūt nekad nekur neesmu mācījusies, tad nu šuju tā teikt "pēc sajūtas"... lūkojiet kā sanāca :)

Linked: 

Džinsu mūža pagarināšana/ Jeans repair




Vai Jums ir gadījies tā, ka izņemot no skapja pilnīgi jaunu drēbi konstatējat, ka nu jau viņa ir par mazu? Tad nu mūsmājās tā notiek ļoti bieži, par laimi tikai ar krustmeitas drēbēm... :D Viņas skapī ir iemitinājušies kautkādi mošķi, kas drēbes padara mazākas :D

Tā atgadījās arī ar kļošveidīgiem džinsiem, ko iepirka viņai kādu laiku atpakaļ... kad pirmo reizi tie tika uzvilkti, jau konstatēju, ka ir par īsiem... bet šonedēļ nevarēju noskatīties, ka bērns staigā tik īsās biksēs un ķēros tām klāt...

Piešuvu apdrukāta velveta auduma pagarinājumus un arī jostiņu komplektā... piešuvu maksimāli garas uz doto brīdi, lai nebūtu tā, ka rīt jau par īsām :)
Nu tagad varēs kādu laiciņu nēsāt, jo tieši lasīju, ka kļošenes atkal nāk modē... :)

svētdiena, marts 06, 2011

Krekliņa apdruka / T-shirt print

Svētdienas vakarā nolēmu padarboties ap vienu krekliņu, ko kaut kad pasen iepirku izpārdošanā krustmeitai Kristīnei... nolēmu uztaisīt apdruku izmantojot tekstilkrāsas un mazliet arī pakustināt savu papīra griežamo aparātu - SILHOUETTE.
Iepirku šo aparātu pirms vairākiem gadiem, nebija lēts, bet ļoti vajadzēja tajā brīdī, vismaz man tā likās :D Viņu lapā parādītās iespējas likās fantastiskas, bet darbā viss neizrādījās tik vienkārši kā likās...

Varbūt problēma ir tajā, ka neizmantoju viņu specializētos papīrus, vinilus utt., bet pie mums tie nav dabūjami, taču sūtīt no ASV būtu sālīti, tad nu mēģinu pielāgoties tam, kas pieejams mūsu veikalos un pamatkomplektu: paklājiņu griešanai un asmeņu komplektu dažādiem papīra biezumiem.

 
Mašīnītes darbība ir līdzīga printerim, tikai krāsu galviņas vietā ir nazītis. Programmā jāuzzīmē vai jāizvēlas no jau esošajiem dizainiem zīmējumu, kuram pa kontūrlīnijām tiek veikta griešana. Viss par to apstāstīts šeit: http://www.silhouetteamerica.com/

Tad nu izveidoju uzrakstu "Kristīne" un kronīti ar sirsniņu. Izgriezu to visu uz uzlīmju papīra.
(Sākumā mēģināju pielietot papīra flizelīnu, taču tas nelipa pie paklāja un nenormāli burzījās, tādēļ nosvēros par labu uzlīmju papīram).

Sagatavoju krekliņu. Ar vienu adatiņu iezīmēju krekliņa centru, lai precīzāk uzlīmētu šablonus. Krekliņa iekšpusē ieliku biezu kartona gabalu (izmantoju kartona kastes gabalu) un pa perimetru nostiprināju krekliņu ar adatiņām.

Tad pielīmēju trafaretus.

Tad ar tekstilkrāsām izkrāsoju. Klāju divus slāņus, pēc pirmā slāņa uzklāšanas apžāvēju un tad klāju otru.

Pēc tam, kad krāsas jau bija apžuvušas, noņēmu trafaretus. (Es žūšanas procesu veicināju izmantojot fēnu). Pielaboju maliņas, kur krāsa bija pakļuvusi zem trafareta.

Izņēmu adatas un tad zīmējumu nofiksēju ar karstu gludeki, zīmējuma abas puses nosedzot ar cepampapīru, lai nenožuvusī krāsa nekur nepielīp.

Un te rezultāts!
Linked:

sestdiena, marts 05, 2011

Taizemiešu nūdeles/ Thai noodle

 
Man ļoti garšo nūdeles (tāpat kā citi ķīniešu un taizemiešu ēdieni) un tādēļ mēģinu iemācīties tās pagatavot pēc iespējas dažādākos veidos...
Uzgāju noodlehead blogā recepti ar nosaukuku Thai Noodles un nolēmu izmēģināt!

Sastāvs:
1 burkāns, sagriezts strēmelēs
2 gl vistas buljona
1/3 gl zemesriekstu sviesta
1 ēdk. sagriezta ingvera
1 ēdk. sojas mērces
2 ēdk. medus
1 vai 2 tk. čili piparu pārslu (ja paredzēts bērniem, labāk nelikt!)
1 ķiplokdaiviņa, izspiesta
2 vistas filejas
1 paka nūdeļu
koriandra jeb kinzas lapas
garnīram sakapāti zemes rieksti

1. Sagriež burkānu strēmelēs izmantojot mizojamo nazi.
2. 1/2 gl buljona sajauc ar zemesriekstu sviestu, sojas mērci, medu, piparu pārslas, ingveru un ķiplokus.
3. Pannā ielek sagrieztu vistas fileju un ielej atlikušo bujlonu. Uzvāra, tad nogriež liesmu un vāra līdz vista gatava. Noņem no uguns un nostādina 20 min. Uzvāra nūdeles. Liek pannā  mērci, uzsilda un maisa līdz viendabīgai konsistencei, tad ieliek vistu un nūdeles, pēdējos pievieno burkānus. Pasniedz pārkaisītas ar sakapātām koriandra lapām un zemesriekstiem.


Šīm nūdelēm ir tāda saldena piegarša, bet ingvers dod savu asumiņu (es neliku čili piparu pārslas)... 
Burkānu liku tikai pašās beigās, nevis kā teiks receptē, jo patika svaigā burkāna un silto nūdeļu kombinācija. 
Es gan gatavošanas beigās vēl nedaudz pievienoju sojas mērci, lai nebūtu dikti saldi :)
Katrā ziņā bija garšīgi un pat gandrīz paliku bez vakariņām, jo krustmeita piesēdās un apēda miiilzīgu porciju priekš 4-gadīga bērna, ar ko nebiju rēķinājusies :D

piektdiena, marts 04, 2011

Kūka/Cake

Laikam jau piektdienas darba dienas beigas ir gana svarīgas, lai to nosvinētu, tomēr šī kūciņa tapusi pavisam citiem svētkiem :)

Kūka tapa pagājušajā nedēļā... manis iecienītā burkānu kūka ar ķiršu ievārījumu un putukrējumu... un atbilstošu noformējumu mazās princeses dzimšanas svētkiem!

trešdiena, marts 02, 2011

Brownies

Laikam jau latviski tie būtu brauniji, kaut gan, laikam, šīm kūciņām vēl nav tulkojuma mūsu valodā... bet stāsts ne par to, bet par pašām kūkām :)

Kādā no braucieniem uz Londonu nevarēju paiet garām kulinārijas grāmatu plauktiem un izlēmu iegādāt grāmatu "The Great Big Cookie Book". Atbraucot mājās vienus cepumus uzcepām, pat laikam vairākas reizes, bet tad kautkā grāmata pazuda no redzesloka un ilgi netika cilāta..
Bet pirms laika apsolījos, ka iemēģināšu roku brauniju cepšanā, līdz ar to atcerējos par šo grāmatu un ķēros klāt!

Tā kā NEesmu šokolādes cienītāja, tad pēc svētkiem bieži iekrājas sadāvinātās šokolādes, kuras nu veiksmīgi varēju laist lietā! :)


Nut and Chocholate Chip Brownies / Riekstu un šokolādes čipšu brauniji
Oriģinālrecepte no grāmatas
Ingredients:
150g plain chocolate,chopped
120ml(1/2cup) sunflower oil
215g(1 1/4cups) light muscovado sugar
2 eggs
5ml(1tsp) vanilla essence
65g(2/3 cup) self-raising flour
60ml(4tbsp) cocoa powder
75g(3/4cup) chopped walnuts or pecans
60ml(4tbsp) milk chocholate chips


Preheat the oven to 180*C. Lightly grease a shallow 19cm square cake tin. Melt the plain chocholate i a heatproof bowl over a saucepan of hot water.
With an electric whisk, beat the oil, eggs, sugar and vanilla essence together in a laarge bowl.
Stir in the melted chocholate, then beat well until evenly mixed.
Sift the flour and cocoa powder into the bowl and fold in thoroughly. Stir in the chopped nuts and chocolate chips, tip into the prepared tin and spread evenly to the edges. Bake for 30-35 minutes, until the top is firm and crusty. Cool in the tin before cutting into squares.

Mans tulkojums ar piezīmēm :)

Sastāvs:

150g šokolādes, sasmalcinātas
120ml(1/2gl) saulespuķu eļļas
215g(1 1/4 gl) gaišā mīkstā cukura*
2 olas
5ml(1tk) vaniļas esences
65g(2/3 gl) self-raising milti**
60ml(4 ēdk) kakao pulvera
75g(3/4 gl) smalcināti valrieksti vai pekanrieksti
60ml(4 ēdk) šokolādes čipši***

*Es aizvietoju to ar farīncukuru, jo no "mīkstā" cukura veidiem mājās bija tikai tas;
**Self-raising milti ir milti, kam jau pievienots cepampulvers un nedaudz sāls. Tos var pagatavot paši ņemot vērā aprēķinu, ka uz 1 gl miltu jāņem 1,5tk cepampulvera un 0,5tk sāls (uz receptē norādīto daudzumu sanāk jāpievieno 1tk cepampulvera un 1/4tk sāls, ja lieto parastos kriešu miltus!)
***Man bija baltās šokolādes čipši, kurus iepirku pēdējā Londonas braucienā, šādi te:
  
Taču tikpat labi tos var aizvietot ar jebkuru piena šokolādi, kas sasmalcināta gabalos.

Pagatavošana:
Uzsilda krāsni līdz 180*C. Ieklāj aptuveni 19cm lielā četstūrainā cepampannā cepampapīru. Ūdens peldē izkausē sasmalcināto šokolādi (es to daru mikroviļņu krāsnī - ātri un ērti!).
Saputo kopā eļļu, olas, cukuru un vaniļas esenci. Pievieno izkausēto šokolādi un samaisa.
Atsevišķā bļodā sajauc miltus un kakao pulveri (šajā etapā piemaisam cepampulveri un sāli, ja lietojam parastos miltus). Pievieno miltus olu-eļļas-cukura maisījuam un kārtīgi samaisam. Pievienojam riekstus un šokolādes čipšus, atkal samaisam.
Izliekam masu pannā un izklājam vienmērīgi (masa ir diezgan pabieza). Cep 30-35 minūtes, līdz virspusē veidojas cietāka kārtiņa. Izņemam no krāsns, atdzesējam un sagriežam gabaliņos (ļoti ērti izmantot šim nolūkam picas nazi!).

Varat baudīt kūciņas... vismaz iesākumam baudiet ar acīm manis izceptās! :)

Laikam pēdējā gada laikā nebiju tik daudz šokolādes ēdusi, kā šajās kūciņās, un man pat garšoja! :)