pirmdiena, februāris 28, 2011

Etiķetes/Labels

Katram radošam cilvēkam kādā brīdī rodas vēlme identificēt savus darbus... tādā gadījumā var izveidot sev etiķetes jeb leilbus, izlēmu pamēģināt arī es!
Viss ir diezgan vienkārši, nepieciešams vien speciāls papīrs, kas ļauj pārnest uzdrukāto uz auduma! Es iegādājos šādu:


Izvietoju uz vienas lapas vairakus savus "logo" ,arī taurenīšus atsevišķi, izmērus uzreiz pielāgoju lentītēm, uz kurām veidošu leiblus. Visbeidzot pagriezu to visu spoguļskatā...

Nodrukāju ar tintes printeri un sagriezu atsevišķi katru elementu.

Nogriezu vēlamā garuma lentīti un ar gludekli (caur kokvilnas audumu) piegludināju to pie lentītes un pēc atdzišanas noņēmu aizsargpapīru! Gatavs!
Atliek tikai piešūt vēlamā vietā! :)
Pluss šādām etiķetēm ir tas, ka izmaksā nedārgi, var izmantot dažādas krāsas iekš logo un var uzlikt uz dažādiem audumiem vai tieši uz apģērba.
Mīnuss domāju ir tas, ka nevar uzlikt uz tumša auduma, tam nepieciešams speciāls papīrs tumšiem audumiem, un viņas varētu ar laiku nobružāties.

svētdiena, februāris 27, 2011

Overloks/Overlock

Tad nu mīļās rokdarnieces, rūpējoties par Jūsu veselību, brīdinu, šo labāk lasīt pa rokai turot balderiānīti! :D

Pirms pāris gadiem, nopērkot šujmašīnu, "aizdegos" ar domu, ka man noteikti vajag overloku... bet aplūkojot cenas, sapratu, ka tomēr iztikšu...
Taču pēc neilga laika man draudzene pastāstīja, ka redzējusi lietoto apģērbu veikalā overloku par brīnumainu cenu - 10Ls! Praktiski jauns, kastē! Viņa pati būtu pirkusi, bet baidījās, ka vīrs viņu nesapratīs, ja viņa vēl kaut ko "atstieps" mājās! :D Un labi ka tā, jo devos turp un nopirku, ar domu, ka ja nestrādās, nebūs jau diži lieli zaudējumi, bet ja strādās, tas tak būs lielisks "ķēriens"! :)
Atnākot mājās ķēros testēt... itkā viss strādā (vismaz elektromotors un mehānisms), bet diegi visu laiku plīst un nekāda šūšana nesanāk :( Cik nopratu tad problēma ir kaut kur "āķos", kas "viņķelē" diegus, tie savā starpā saķeras un plēš diegus... parādiju vairākiem cilvēkiem, kas ir darbojušies ar overlokiem, bet neviens nemācēja pateikt, kā to labot... noliku overloku malā un tā viņš stāvēja diezgan ilgu laiku...
Kādu dienu mammas draudzene, kas strādā lielā šūšanas uzņēmumā, ieminējās, ka varētu palūgt meistariem palūkot manu aparātu! Vai nav brīnišķīgi? :) Nodevu viņai mašīnīti un jau pēc nedēļas tā bija tpakaļ pie manis!
Šodien veicu pirmos "testa braucienus" :) Strādā kā bitīte! :)
Liels paldies meistaram par salabošanu! :)

Lūk arī pati mašīnīte:
Elektriskais 3 diegu overloks, kautkādas SewLand firmas ražojums, bez maliņas apgriešanas naža.

No šī visa izriet, ka reizi pa reizei tomēr der iegriezties humpalbodēs! :)

Gaismas kaste/Softbox

Nu jau kādu laiku atpakaļ saņēmu savu softboxu... nezinu kas man bija uznācis, bet laikam jau lielummānija, pasūtīju 80cm lielu kubu... :) Izmaksāja man tas viss 18.23 Ls, liekas, ka labs ieguvums, ņemot vērā, ka pie mums redzēju 40cm kubu pa 25Ls...

Kad pirmo reizi to izvilku, krustmeita bija klāt un jautāja vai tā esot telts priekš viņas? Jo izmērs tiešām gana liels... :)




Kad atnāca ciemos viņas draudzene, viņas arī abas tur tīri labi ietilpa :)



Bet tad nu mani novērojumi par kasti...


  • Tā kā kaste ir liela, ir vajadzīgs diezgan spēcīgs gaismas avots... ja mazajām pietiek ar parastu galda lampu, tad šaj vajag ko stiprāku! Vēl nākamreiz mēģināšu ar lielo zibspuldzi "paspīdināt" no augšas, varbūt ka līdz!
  •  Forši, ka ir 4 foni, kurus mainīt, jo baltu uz balta pagrūti fotogrāfēt. 
  • Lielai kastei nepieciešama vieta lai to uzstellētu.
  • Katru reizi, lai viņu salocītu, jānopūla smadzene un jālūdz palīgā vīrs! :D


Tad nu fotografēju dienā, tā, ka gaisma (cik nu tā iespīd logā ziemā) bija no sāna, un augšā bija novietota galda lampa, paķēru pirmo objektu, kas bij pa rokai un lūk kas man sanāca:
Pirmā bilde fotogrāfēta ar zibspuldzi, otra bez...

Katrā ziņā turpināšu eksperimentēt un gan jau ar bakstīšanas metodi atradīšu labāko variantu! :)

svētdiena, februāris 20, 2011

Cepumi burkā / Cookies in Jar


Pagājušajā nedēļā bija jāuztapina dāvaniņa, nu tad padomājot, apstājos pie "dāvanas burkā" :) Ir tāds "virziens" dāvanu gatavošanā "Gift in Jar", un tā kā dāvanas saņēmējai tīk darboties virtuvē, tad nolēmu pagatavot maisījumu cepumu pagatavošanai...
Ideja ir nedaudz līdzīga veikalā nopērkamajiem gatavajiem maisījumiem, tikai, manuprāt, izskatās skaistāk un ir dāvināšanas cienīgi! :)
Palūkoju to, kas man ir mājās un izvēle krita uz "Dzērveņu un baltās šokolādes cepumiem"!

Pagatavošanai nepieciešams:
  • aptuveni 1L burka, jo interesantākas formas, jo labāk;
  • kviešu milti;
  • soda;
  • sāls;
  • auzu pārslas;
  • farīncukurs;
  • baltais cukurs;
  • žāvētas dzērvenes;
  • baltās šokolādes čipsi;
  • valrieksti (sakapāti);
  • lentītes un rotājumi noformēšanai pēc izjūtas :)

Ņemam burku un kārtās beram produktus:
  • 5/8 gl milti
  • 1/2 gl auzu pārslas
  • 4/8 gl miltu, kas sajaukti ar1/2 tk sodas un1/2 tk sāls
  • 1/3 gl farīncukurs
  • 1/3 gl cukurs
  • 1/2 gl žāvētas dzērvenes
  • 1/2 gl baltās šokolādes čipsi
  • 1/2 gl valrieksti
 Aizveram burku un noformējam. Es uzlīmēju virspusē papīra apli ar dekoru - sirsniņu, vāciņu aplīmēju ar kokvilnas mežģīni un klāt pievienoju šiltītes ar pagatavošanas instrukciju un cepumu nosaukumu.
Instrukcijas teksts:
Vēl būs nepieciešams:
1/2 gl mīksta sviesta
1 ola
1 tk vaniļas ekstrakta

1.       Uzsildīt krāsni līdz 175 grādiem.
2.       Bļodā sakult 1/2 gl mīksta sviesta, 1 olu un 1 tk vaniļas ekstrakta.
3.       Piebērt maisījumu no burkas, kārtīgi samaisīt.
4.       Mīklas piciņas izlikt uz plāts, kas noklāta ar cepamo papīru.
5.       Cep 8 līdz 10 minūtes, kamēr cepumi iegūst  zeltainu brūnumu.
6.       Gatavos cepumus izlikt uz restes, atdzesēt un baudīt! :)


Lai atvieglotu Jums darbu, izveidoju šiltītes, kuras var izdrukāt un izmantot noformējumā!

Apaļā forma līmējama uz vāka, ovālajā varat norādīt vārdus, bet instrukciju saloka 3 daļās, malā izdur caurumu un piesien pie burkas ar lentīti.

Tā kā šī dāvana tapa diezgan ātri un izmantoju visu, ko var atrast mājās, tad piesaku šo darbiņu Irēnas konkursam :)

ceturtdiena, februāris 10, 2011

Cukura skrubis ķermenim / Sugar body scrub

Neliela ideja dāvanai vai vienkārši sevis palutināšanai :)

Lai pagatavotu ķermeņa skrubi ņēmu:
  • cukuru;
  • vīnogu kauliņu eļļu;
  • ēteriskās eļļas (greifrūts, kanēlis);
  • trauciņš, kurā skrubi glabāt.
Ieberam traukā cukuru:
Pārlejam ar eļļu:
Samaisam. Ja maisījums sanāk par sausu, pielejam vēl eļļu, ja par slapju, pieberam cukuru.
Piepilinam ēteriskās eļļas un vēlreiz apmaisam.
Taisam ciet trauciņu un izrotājam pēc saviem ieskatiem :)
Es izmantoju lentītes un no papīra izgrieztu piekariņu ar tekstu "Just for You"! :)

trešdiena, februāris 09, 2011

Dabīgs dezodorants / Natural deo stitck


Lai pagatavotu dabīgo dezodorantu ir nepieciešams:
  • kokosriekstu eļļa 1,5 ēd.k.
  • kukurūzas ciete 1 ēd.k.
  • dzeramā soda 1 ēd.k.
  • tējas koka ēteriskā eļļa 3 pilieni;
  • apelsīnu ēteriskā eļļa 3 pilieni;
  • kanēļa ēteriskā eļļa 3 pilieni;
  • izlietota dezodoranta tūbiņa.
Kokosriekstu eļļu jāizkausē, jāpieber klāt soda un kukurūzas ciete un jāsamaisa. Tad piepilinam ēteriskās eļļas, kārtīgi samaisam un ieliekam ledusskapī adzist un pāris minūtēm.Kad masa būs nedaudz atdzisusi, vieglāk būs to iepildīt tūbiņā.
Atdzisušo masu sapilda dezodoranta tūbiņā un ieliek ledusskapī sastingt! Gatavs!

Ēteriskās eļļas var izmantot arī citas, bet vēlams izmantot tējas koka eļļu, jo viņai ir antibakteriāla iedarbība!

Es šo dezodorantu testēju vairākas dienas un nezinu kādā veidā, bet tas strādā un baltus pleķus uz apģērba neatstāj :)
Tiesa gan, viņš jātur ledusskapī, jo citādi kokosriekstu eļļa kūst! :)

pirmdiena, februāris 07, 2011

Mājās gatavoti ravioli ar vistas gaļu

Kādu laiciņu atpakaļ ciemojoties pie vīra vecākiem Valmierā, nolēmām pagatavot ravioli, jo bijām paņemuši līdz pastas mašīnu. Tad nu sanāca mums ravioli gatavošana ar nelielu vēstures piedevu :)

Sāku ar pildījuma pagatavošanu, kas sastāvēja no:
  • apceptas vistas filejas;
  • cietā siera;
  • saldā krējuma;
  • garšvielām.
Apcepu vistas fileju un tā bija jāsamaļ, tā kā mājās to būtu darījusi blendertraukā, bet zināju, ka šajā mājā tāda nav, taujāju pēc gaļas mašīnas, uz ko vīra māte smejoties teicās, ka viņai esot vēl uz kāzām dāvināta elektriskā gaļas mašīna, kas tā arī nekad netika lietota. Tad nu mana interese bija liela un liku vilkt ārā, jo kaut kā nevarēju iedomāties kāda tag ir to laiku elektriskā gaļas mašīna. Tā no plaukta tika izvilkta Straume-3, atverot palūkoju un sapratu, ka ideāls variants, tas pats blenderis vien ir un kā vēlāk izrādījās, pat ļoti labi un ērti lietojams :)
Tā kā gaļu samalām:

Tad pievienoju garšvielas, es liku klāt raudeni, piparus, timjāmu, katrs protams var likt tās garšvielas, kas viņamvairāk tīk.
Tad maisījumam ir  jāpierīvē cietais siers. Tajā brīdī, kad taisījos meklēt rīvi, vīra māte, no sava "burvju skapja" izvilka vēl vienu 90-to gadu uzparikti - rīvi ar nosaukumu "PALĪGS" :) Uzreiz piefiksēju, nezinu kā citām lietām, bet cietiem sieriem tā ir ideāla, un nekļūdījos! :)
Pēc tam pievienoju maisījumam nedaudz saldā krējuma, lai gaļa nav sausa un pildījums bija gatavs!

Protams, ka ravioli pamatā ir pasta, tad nu ķēros pie pastas mīklas gatavošanas.
Pastas mīkla sastāv no:
  • olām;
  • miltiem;
  • olīveļļas.
Uz 100gr miltu jāņem 1 ola un 1ēd.k. olīveļļas.
Es izmantoju 4 olas un 4 ēd.k. olīveļļas, ko ielēju bļodā. Klāt piebēru daļu miltu. Tā es darīju tādēļ, lai nebūtu pa galdu jāķer olas, jo oriģinālreceptēs olas piedāvā likt uzreiz uz galda miltu iedobē :)
Kad mīkla bļodā jau bija tāda nedaudz biezāka, izgāzu to uz miltiem noklāta galda un mīcīju, līdz ieguvu diezgan gludu mīklas bumbu. Jāmīca ir aptuveni 20min, ne mazāk. Tad šo mīklu apklāj ar trauku un ļauj 20min pastāvēt.
Arī tad, kad jau notiek pastas rullēšana, pārējo mīklu jātur zem trauka, jo citādi tā ātri apkalst!
Lai veidotu ravioli, es izmantoju veikalā nopērkamu pelneņu formu, atceros, ka mums mājās bija tāda pati forma no metāla, tāda būtu daudz stabilāka, bet šoreiz izmantoju pa 2Ls nipirktu plastamasas analogu :)

Mīklu griež gabalos un izrullē caur pastas mašīnu...
...un ar šo mīklu noklāj formu, pārklājuma vietas noziežot ar olu, lai tās labāk turās kopā, kā arī pārsmērē ar olu visam pāri, lai pēc tam, kad liks virsū otru kārtu pastas, tā labāk turās klāt. Pēc tam no pildījuma veido mazas bumbiņas un liek formas šūnās. Pārklāj ar otru pastas kārtu. Šeit ir svarīgi darboties diezgan ātri, jo pastas mīkla ātri apkalst un kļūst grūtāk salipināma.
Kad tas ir izdarīts, ar mīklas rulli kārtīgi rullējam no virsas, līdz labi redzam formas šūnas.Noņemam lieko mīklu. Griežam formu otrādi un iegūstam gatavus ravioli!
Varam tos gatavot uzreiz, uzvārot un pievienojot kādu mērci, vai arī glabāt kādu laiku ledusskapī, es gan pirms tam viņus nedaudz apžēvēju, lai nelīp kopā!
Bon Appetit! :)