sestdiena, marts 05, 2011

Taizemiešu nūdeles/ Thai noodle

 
Man ļoti garšo nūdeles (tāpat kā citi ķīniešu un taizemiešu ēdieni) un tādēļ mēģinu iemācīties tās pagatavot pēc iespējas dažādākos veidos...
Uzgāju noodlehead blogā recepti ar nosaukuku Thai Noodles un nolēmu izmēģināt!

Sastāvs:
1 burkāns, sagriezts strēmelēs
2 gl vistas buljona
1/3 gl zemesriekstu sviesta
1 ēdk. sagriezta ingvera
1 ēdk. sojas mērces
2 ēdk. medus
1 vai 2 tk. čili piparu pārslu (ja paredzēts bērniem, labāk nelikt!)
1 ķiplokdaiviņa, izspiesta
2 vistas filejas
1 paka nūdeļu
koriandra jeb kinzas lapas
garnīram sakapāti zemes rieksti

1. Sagriež burkānu strēmelēs izmantojot mizojamo nazi.
2. 1/2 gl buljona sajauc ar zemesriekstu sviestu, sojas mērci, medu, piparu pārslas, ingveru un ķiplokus.
3. Pannā ielek sagrieztu vistas fileju un ielej atlikušo bujlonu. Uzvāra, tad nogriež liesmu un vāra līdz vista gatava. Noņem no uguns un nostādina 20 min. Uzvāra nūdeles. Liek pannā  mērci, uzsilda un maisa līdz viendabīgai konsistencei, tad ieliek vistu un nūdeles, pēdējos pievieno burkānus. Pasniedz pārkaisītas ar sakapātām koriandra lapām un zemesriekstiem.


Šīm nūdelēm ir tāda saldena piegarša, bet ingvers dod savu asumiņu (es neliku čili piparu pārslas)... 
Burkānu liku tikai pašās beigās, nevis kā teiks receptē, jo patika svaigā burkāna un silto nūdeļu kombinācija. 
Es gan gatavošanas beigās vēl nedaudz pievienoju sojas mērci, lai nebūtu dikti saldi :)
Katrā ziņā bija garšīgi un pat gandrīz paliku bez vakariņām, jo krustmeita piesēdās un apēda miiilzīgu porciju priekš 4-gadīga bērna, ar ko nebiju rēķinājusies :D

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru