trešdiena, marts 02, 2011

Brownies

Laikam jau latviski tie būtu brauniji, kaut gan, laikam, šīm kūciņām vēl nav tulkojuma mūsu valodā... bet stāsts ne par to, bet par pašām kūkām :)

Kādā no braucieniem uz Londonu nevarēju paiet garām kulinārijas grāmatu plauktiem un izlēmu iegādāt grāmatu "The Great Big Cookie Book". Atbraucot mājās vienus cepumus uzcepām, pat laikam vairākas reizes, bet tad kautkā grāmata pazuda no redzesloka un ilgi netika cilāta..
Bet pirms laika apsolījos, ka iemēģināšu roku brauniju cepšanā, līdz ar to atcerējos par šo grāmatu un ķēros klāt!

Tā kā NEesmu šokolādes cienītāja, tad pēc svētkiem bieži iekrājas sadāvinātās šokolādes, kuras nu veiksmīgi varēju laist lietā! :)


Nut and Chocholate Chip Brownies / Riekstu un šokolādes čipšu brauniji
Oriģinālrecepte no grāmatas
Ingredients:
150g plain chocolate,chopped
120ml(1/2cup) sunflower oil
215g(1 1/4cups) light muscovado sugar
2 eggs
5ml(1tsp) vanilla essence
65g(2/3 cup) self-raising flour
60ml(4tbsp) cocoa powder
75g(3/4cup) chopped walnuts or pecans
60ml(4tbsp) milk chocholate chips


Preheat the oven to 180*C. Lightly grease a shallow 19cm square cake tin. Melt the plain chocholate i a heatproof bowl over a saucepan of hot water.
With an electric whisk, beat the oil, eggs, sugar and vanilla essence together in a laarge bowl.
Stir in the melted chocholate, then beat well until evenly mixed.
Sift the flour and cocoa powder into the bowl and fold in thoroughly. Stir in the chopped nuts and chocolate chips, tip into the prepared tin and spread evenly to the edges. Bake for 30-35 minutes, until the top is firm and crusty. Cool in the tin before cutting into squares.

Mans tulkojums ar piezīmēm :)

Sastāvs:

150g šokolādes, sasmalcinātas
120ml(1/2gl) saulespuķu eļļas
215g(1 1/4 gl) gaišā mīkstā cukura*
2 olas
5ml(1tk) vaniļas esences
65g(2/3 gl) self-raising milti**
60ml(4 ēdk) kakao pulvera
75g(3/4 gl) smalcināti valrieksti vai pekanrieksti
60ml(4 ēdk) šokolādes čipši***

*Es aizvietoju to ar farīncukuru, jo no "mīkstā" cukura veidiem mājās bija tikai tas;
**Self-raising milti ir milti, kam jau pievienots cepampulvers un nedaudz sāls. Tos var pagatavot paši ņemot vērā aprēķinu, ka uz 1 gl miltu jāņem 1,5tk cepampulvera un 0,5tk sāls (uz receptē norādīto daudzumu sanāk jāpievieno 1tk cepampulvera un 1/4tk sāls, ja lieto parastos kriešu miltus!)
***Man bija baltās šokolādes čipši, kurus iepirku pēdējā Londonas braucienā, šādi te:
  
Taču tikpat labi tos var aizvietot ar jebkuru piena šokolādi, kas sasmalcināta gabalos.

Pagatavošana:
Uzsilda krāsni līdz 180*C. Ieklāj aptuveni 19cm lielā četstūrainā cepampannā cepampapīru. Ūdens peldē izkausē sasmalcināto šokolādi (es to daru mikroviļņu krāsnī - ātri un ērti!).
Saputo kopā eļļu, olas, cukuru un vaniļas esenci. Pievieno izkausēto šokolādi un samaisa.
Atsevišķā bļodā sajauc miltus un kakao pulveri (šajā etapā piemaisam cepampulveri un sāli, ja lietojam parastos miltus). Pievieno miltus olu-eļļas-cukura maisījuam un kārtīgi samaisam. Pievienojam riekstus un šokolādes čipšus, atkal samaisam.
Izliekam masu pannā un izklājam vienmērīgi (masa ir diezgan pabieza). Cep 30-35 minūtes, līdz virspusē veidojas cietāka kārtiņa. Izņemam no krāsns, atdzesējam un sagriežam gabaliņos (ļoti ērti izmantot šim nolūkam picas nazi!).

Varat baudīt kūciņas... vismaz iesākumam baudiet ar acīm manis izceptās! :)

Laikam pēdējā gada laikā nebiju tik daudz šokolādes ēdusi, kā šajās kūciņās, un man pat garšoja! :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru