svētdiena, novembris 28, 2010

Atkal Vāģis jeb Vāģis 2 (Lightening McQueen cake 2)

Beidzot saņēmos uzkūkot torti, kas pilnībā pārklāta ar mastiku... tad nu tapināju vāģi draudzenes dēlēnam uz jubileju...

Tad nu te tortīte no priekšas...



... un no aizmugures :)


Pirmajai reizei šāda tortīte domāju, ka ir OK, bet varēja arī labāk... šoreiz gan vaina bija arī rokā, kas pēdēja laikā sāp un nevarēju ilgi mīcīt mastiku un kontūras vispār sakostiem zobiem nācās vilkt un trīcošu roku, bet ceru, ka bērns būs apmierināts :)

6 komentāri:

  1. Superiigi!
    Es ka reiz gatavojos meitinjas gada jubilejai meegjinaat maariites kuuku izveidot!tikai man diemzzeel pieredzes sarezzgjiitu formu veidossanaa pilniigi nekaadas.Ja nav nosleepums,kas ir kuukas galvenaa sastaavdalja?Un kaaa(no kaa)ieguut sarkano glazuuru?

    AtbildētDzēst
  2. Kūka sastāv no kūkas :) respektīvi - biskvīts ar pildījumu (ievārījums un krēms)... Iekšā var ielikt jebkuru kūku! Ja forma ir sarežģītāka, tad to izgriež un pēcāk pārklāj ar sviesta kremu, lai vieglāk uzklāt glazūru un lai viņa nekūst... Ja vēlas visu kūku kā bizbizmārīti, tad var vienkārši apaļo kūku attiecīgi izrotāt... pašu biskvītu tad labāk cept tādā kā bļodā, lai ir "pauguriņa" formiņa :)
    Sarkano glazūru es nokrāsoju ar pārtikas krāsām, jo šādu sarkanu krāsu diez vai var iegūt ar dabīgām krāsvielām, jo bietēm (ko parasti iesaka sarkanās krāsas iegūšanai) ir vairāk bordo tonis...
    Idejai:
    http://ifs.cook-time.com/preview/img51/51830.jpg

    AtbildētDzēst
  3. un vēl mārīte
    http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR9lfOidhovNwo-26p40h_ZON8iFzeDiyyTvf27SIzxvG8OfdoT9A
    un mazliet sarežģītāka
    http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:SlSn39MMdGJL5M:http://i030.radikal.ru/0910/00/57ff2c8784cc.jpg&t=1

    AtbildētDzēst
  4. Mīļš paldies Tev!Man tikai vēl jautājums kā un no kā pareizāk,labāk gatavot pārlejamo želeju?

    AtbildētDzēst
  5. Tā nav želeja, bet gan mastika (plastelīnam līdzīga masa tiki ēdama) :)
    Tā kā vairākas meitenes jau taujājušas pēc tās pagatavošanas padoma, tad svētdien centīšos ielikt pamācību tās gatavošanai! Ja tas ir par vēlu, saki, padarbošos laicīgāk! :)

    AtbildētDzēst