ceturtdiena, oktobris 28, 2010

Burkānu keksiņi!


Šodien mana māsas meitiņa uz dārziņu bēniem nesīs keksiņus cienastam, tā kā varbūt kādam vēl noder šī ideja, nolēmu padalīties ar keksiņu recepti. Burkānu keksiņi Kristīnei ļoti garšo, un viņa pat ēdot apzinās, ka tās ir kūkas ar burkāniem :) Es viņus cepu maziņus, jo bērniem ļoti patīk tieši process ar papīrīšu noņemšanu :)


Mazliet ievadam, es lietoju mēriem glāzi (cup), man tas ir kausiņš:

Tādi paši kausiņi ir arī ar ēdamkarotes karotes un tējkarotes apjomu. Viņi ērti lietošanā, jo var viegli nomērīt piemērm, karoti bez kaudzītes :)

Tātad vajadzēs:
  • 1 gl valriekstu vai pekanriekstu
  • apmēram 2 gl rīvētu burkānu
  • 2 gl miltu
  • 1 t.k. sodas
  • 1 1/2 t.k. cepampulvera
  • 1/2 t.k. sāls
  • 1 1/2 t.k. malts kanēlis
  • 4 lielas olas
  • 1 1/2 gl cukura
  • 1 gl saulespuķu, rapšu vai augu eļļas
  • 2 t.k. vaniļas ekstrakta
Riekstus mazliet apcepj un sasmalcina. Es to daru ar blendera trauku ar nažiem.

Sarīvē burkānus. Ja es cepu mazus keksiņus, tad es vēl papildus izmaļu ar blenderi, lai nesprūst pildot trauciņos.

Atsevišķā bļodā iesijā miltus un sajauc tos ar sodu, cepampulveri, maltu kanēli, sāli. Es šim nolūkam izmantoju sijāšanas krūzi, kas ļauj visu vienmērīgi arī samaisīt.

Saķuļ olas ar cukuru, pievieno eļļu un tad pamazām pievieno miltu maisījumu. Kad milti iemaisīti, pievieno burkānus un riekstues, ērtāk to darīt ar silikona lāpstiņu.

Es cepu keksiņus mafinu formā ar mafinu papīrīšiem:


Pilda mīklu formiņās un cep 180 grādu temperatūrā apmēram 20 min, ja keksiņi lielāki, attiecīgi ilgāk, gatavību pārbaudot ar sausu koka irbulīti. Es pildīšanai izmantoju vienreizējos kulinārijas maisiņus, lōti ērti un tīri :)

Šo pašu mīklu var cept kā biskvītu un taisīt torti!

Lai labi garšo!

1 komentārs:

  1. izklausās, ka vajadzētu izmēgināt,mana meita cep ļoti garšīgu burkānu kūku

    AtbildētDzēst